Jump to content

Ezt húzd a lábadra

2020. 12. 17. 12:47

A téli horgászatok alkalmával egyáltalán nem mindegy, hogy milyen lábbeli mellett dönt a horgász. Egy rosszul megválasztott csizma vagy bakancs bizony igencsak el tudja venni a kedvét az embernek attól, hogy kedvenc hobbijának hódoljon a téli hónapokban. Mi most – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtöttük egy írásba azokat a csizmákat és bakancsokat, melyeket mi is bátran merünk ajánlani a horgászok részére.

IMAX Sea Bakancs
Jelenlegi kínálatunk egyik legjobb ár/érték arányú horgász bakancs típusa! Kifejezetten ajánlott a zord, hideg őszi-téli napokra, amikor a vízparton csak egy megfelelő hőtartóképességű, minőségi lábbelivel biztosítható a jó közérzet. 

Tulajdonságok:
- Könnyű, mindenes bakancs multi-grip talppal
- 100% erős, sártaszító Oxford Nylon anyag
- Könnyű, 100% vízálló TRP talp
- Meleg filc bélés, 200 g Thinsulate szigeteléssel
- Könnyen fűzhető rendszer strapabíró fűzőkkel és sósvízálló fémrészekkel
- Párnázott szegély a bokánál a maximális kényelemért
- Kivehető talpbetét

NORFIN Snow Bakancs
A Norfin márka speciálisan a horgászok, vadászok és túrázók ruházatára szakosodott. A Norfinra jellemző, hogy mindig a legújabb és legmodernebb anyagok felhasználásával készít professzionális termékeket. Nagy figyelmet fordítanak a fejlesztésekre és a horgászoktól szerzett tapasztalatokra, ezeket felhasználják az új termékek készítésénél és mindig a leginnovatívabb gyártókkal dolgoznak együtt. A Norfin jelmondata az „ULTIMATE PROTECTION”, mely annyit tesz, hogy a Norfin termékek használói a lehető legnagyobb biztonságban vannak esőben, szélben, hóban, és hőségben is egyaránt.

Könnyű és kényelmes téli csizma, amely ideális a hideg, téli sétákhoz, akár hóban is.
A lábbeli felső része tartós 900D OXFORD nylonból készült. - 20 Celsius fokig garantáltan melegen tartja a lábat.

Tulajdonságok:
- A szintetikus belső réteg biztosítja a kényelmet minden körülmények között
- A felső tartós 900D OXFORD nylonból készül
- A talp kiváló minőségű, csúszásmentes EVA anyagból készült
- A különleges anyagokból készült bakancs hidegben is megőrzi rugalmasságát

ALASKA Thermo Csizma
Az EVA (etilén-vinil-acetát) anyag sokkal rugalmasabb a guminál, tiszta és csillogó, kifejezetten erős, ellenáll a fáradás okozta repedéseknek, súlya töredéke a gumi és PVC súlyához képest, különösen jó hőtartó képességű, jó vízállósággal rendelkezik és ellenáll az UV sugárzásnak is! Teljesen vízhatlan, így ha vízbe kell lépni egy fárasztás során, akkor sem kell félni attól, hogy beázik. Fontos azonban az is, hogy ne csak nyáron, de a téli horgászatok alkalmával is használható legyen, ezért egy bélés került bele. Így a gyártó ajánlása szerint -40 Celsius-fokos hidegben is melegen tartja a lábat, ami remeknek mondható.

DEMAR Hunter Pro csizma
A -50 Celsius-fok hőmérséklet szerencsére hazánkban nem fordult még elő, de ha csak egy zord téli napra gondolunk, akkor is jól jön egy kényelmes és meleg lábbeli, amiben könnyen mozoghatunk.
A Demar Hunter Pro csizma kimondottan az ilyen embert nem kímélő, fagyos időjárási körülmények közepette is megvédi viselője lábát, miközben – amennyire csak lehet – a mozgásban sem gátol. Vastag EVA talpának köszönhetően huzamosabb ideig állhatunk akár jégen is, garantáltan nem fog lábunk fázni benne, valamint rugalmasságának köszönhetően a leghidegebb időben sem fog a talpa bekeményedni.
A Hunter Pro csizma a többféle strapabíró anyag felhasználásával és kombinálásával előállított felső rész révén azt is lehetővé teszi, hogy viselője folyamatosan mozgásban maradjon. A műbőr, szintetikus textil és bőr alapanyagok megfelelő helyen és kellő mennyiségben való kombinált alkalmazása révén több kilométer séta után sem lesz elnehezült érzésünk a csizmában, mivel annak hajlékonysága többszöröse egy bőr csizmához képest is. A kivehető természetes gyapjúból, thermo anyagból és szintetikus gyapjúból készült bélés – melynek sarokrésze erősített – olyan komfortos viseletet biztosít, amit eddig csak sokkal drágább csizmák tudtak nyújtani viselőjüknek. A béléshez egy talpbetét is dukál, mely szintén gyapjú belső és thermo alsórészből áll, ami között egy hőzáró alumíniumfólia található, ami szintén kizárja a felfázás lehetőségét a legzordabb körülmények között is. Emellett a betét eltávolításával még kényelmesebbé tehetjük a csizmát egy rövidebb sétához vagy kevésbé zimankós időben való hosszabb túrákhoz.

ENERGOTEAM Outdoor EVA Polar csizma
Egy kényelmes, meleg horgászcsizma nélkülözhetetlen a horgászok öltözőszekrényéből. Az Energoteam horgászcsizmája tulajdonságaiban, funkciójában a kényelem, komfort játszik jelentős szerepet, mivel a jó stabilitást, a tartást egy rendkívül meleg hatás ötvözi. Puha, ugyanakkor formaváltozásra képtelen bélésanyaga gondoskodik a lábak melegen tartásáról. Ez kivehető, így tökéletesen szellőztethető, könnyen tisztán tartható a bélésanyag és a csizma belseje is. Csizmánknak a különösen hideg idő mellett az sem jelent akadályt, ha a vízben állva kell tartósan horgászni, vagy sekély, pl. csizmaszárig érő vízfolyáson kell áthaladnunk. A talp rugalmassága könnyen veszi fel a talaj egyenetlenségét, így mindenkor stabil helyzetben érezhetjük magunkat. A csizmát akár -40 Celsius fokos hidegben is használhatjuk.

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)