Jump to content

Bojlis zsinórcsere

2021. 02. 20. 08:27

A felszerelés nélkülözhetetlen eleme egy erős és megbízható zsinór, ami szó szerint összeköthet bennünket életünk halával, amikor az végre a horgunkra akad. A következő sorokban azoknak a pontyhorgászoknak szeretnénk néhány hasznos tanáccsal szolgálni, akik épp zsinórcsere előtt állnak, s olyan zsinórral szeretnék feltölteni orsójukat, ami garantáltan nem fogja cserbenhagyni őket!

KORDA Subline Ultra Tough green 1000 m
Korda SubLine Ultra Tough Green egy extrém gyorsan süllyedő, nehéz kopolimer anyagból előállított főzsinór. Az egyik legkeményebb zsinór, mely valaha is készült! Rendkívüli csomótűrés és kopásállóság jellemzi. Nem túlzás kijelenteni, hogy ez a típus, a következő generáció a pontyhorgászat világában! Színe moszat zöld, mely tökéletesen beleolvad a vízalatti környezet kontrasztjába, így nem kelt gyanút a legóvatosabb, sokat megált nagy pontyokban sem. Igényes és praktikus, visszazárható fém dobozban kerül forgalomba.

PB PRODUCTS Control 0,30 mm – 1250 m
A holland PB Products cég több év fejlesztést és tesztelést követően lépett a piacra kimagasló minőségű termékeivel. Az innovatív termékeket olyan nagyszerű horgászok fejlesztették ki, mint Frank Warwick, Koen Koops, Ronny de Groote. Tapasztalatukat és tudásukat felhasználva alkották meg a PB Products termékeket. A végszerelékek elkészítésére specializálódott csapat minden kétséget kizáróan fantasztikust alkotott, nem véletlenül használják világszerte nagy megelégedéssel a PB Products termékeket.
PB Products Control egy nagy szakítószilárdságú monofil zsinór, amely nagyszerű jellemzőkkel, fizikai paraméterekkel rendelkezik. A lágy szerkezet, a magas kopásállóság, a minimális nyúlás és a gyakorlatilag nulla memória teszi a Controlt az egyik legjobb monofil zsinórrá. 1250 méteres, gazdaságos kiszerelésben kerül 4 méretben (0,30 mm, 0,35 mm, 0,38 mm, 0,43 mm) forgalomba.

CARP EXPERT Boilie Special UV Protection Fluo Orange 25/1000
A Carp Expert UV Protection Fluo Orange gyönyörű, narancssárga színű, lágy zsinór, amely a bojlis horgászok nagy kedvence. A zsinór különlegessége, hogy speciális felületkezelésnek köszönhetően hosszú időn keresztül ellenáll a napfény károsító, öregítő hatásainak, miközben a nagyon sima felületnek köszönhetően, ellenállás nélkül pereg le az orsó dobjáról, garantáltan nagy távolságba juttatva a végszereléket. A zsinór színe manapság különösen kedvelt, amely nem csupán „úri muri”, hanem nagyon hasznos segítség! Megalkotását valós helyzetek tették szükségessé. Rendkívüli módon megkönnyíti a végszerelék helyzetének, irányának, valamint a menekülő, megakasztott hal helyének meghatározását. Továbbá az éjszakai horgászatok során, a fejlámpa fényénél – némi túlzással – világít. Nincs többé összeakadt szerelék, és jelentősen csökken a sötétben tapogatózó, „vaksi” horgász által elveszített halak száma is. A zsinór egy nagyon esztétikus fém dobozban található. Ebben (fénytől védve) szinte korlátlan ideig megőrzi frissességét.

NEVIS Trinity 1000 m 0,25 mm
Profi pontyhorgászoknak fejlesztették ezt a szuper zsinórt. A teflonbevonat matt színt és selymes felületet eredményez, amely nagymértékben megnöveli a dobástávolságot. A nagy sűrűségű kopolimer alapanyag gyors süllyedést biztosít, emellett kiváló csomótűrő képességgel, illetve alacsony nyúlással rendelkezik. A speciális, matt zöld szín szinte észrevétlenül olvad bele az aljzatba, ezért még a legóvatosabb, kapitális pontyok is gyanútlanul táplálkoznak a környezetében. Az alacsony nyúlóképesség miatt a fárasztás során könnyen irányíthatjuk a megakasztott halat. Magas szakítószilárdsága garantálja a gondtalan horgászatot.

HALDORÁDÓ Record Carp Fluo Yellow 0,20 mm / 900 m
Ezt a zsinórt kimondottan a modernkori pontyhorgászat által támasztott igényekhez igazítottuk. Az élénksárga színű zsinór nemcsak a jó láthatósága miatt kedvelt a bojlis horgászok körében, hanem a tűző napsugarak is kevésbé károsítják, mint a sötét színű zsinórokat, amelyek felhevülnek és már az orsó dobján (némi túlzással) sérülhetnek, tönkremehetnek. Természetesen nemcsak fluo sárga színezést kapott a zsinór, de UV védelemmel is ellátták, mely még tartósabbá teszi. Felülete kellően sima, így könnyebben pereg le a dobról, ezáltal még távolabb lehet vele dobni. Emellett az átlagosnál kisebb nyúlási paraméterek jellemzik, ami a távoli horgászatok során is gyors kontaktusfelvételt és biztos bevágást eredményez. Az pedig csak hab a tortán, hogy remek szakítószilárdsággal rendelkezik. 5 méretben kerül forgalomba.

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)