Jump to content

Még több tipp etetőkosárhoz

2021. 06. 15. 12:06

A method feeder – mivel nagyon hatékony – egyre népszerűbb hazánkban. Ha pontyhorgászatról van szó, sosem hagyom otthon kedvenc method szerelékeimet. Aki e módszer megszállottja, annak különösen ajánlom ezt az írást!

A method kosarak számtalan változatban kerülnek forgalomba, olykor eligazodni sem lehet közöttük, annyi van a boltok polcain. A mostani írásban öt olyan típust alakítok át, amelyek rendkívül népszerűek a horgászok körében. Mindegyikhez volt már szerencsém, mindegyikkel fogtam halat, de egy különösen hatékonynak bizonyult közülük, erről majd részletesen írok a cikk végén!

Elsőnek itt van a régóta forgalomban lévő, Haldorádó Method Flat Feeder. Ez egy kézzel tölthető, kiváló minőségű és rendkívül hatékony eszköz, ami nem véletlenül ilyen népszerű! Sok etetőanyag fér bele, egyszerűen használható, és ami nagyon fontos, tartós! Gyártásánál nem spóroltak a fémmel. Ennél a típusnál egyedül a gubancgátló csövet szoktam néha megrövidíteni. Ha túl hosszú ez a cső, meggörbülhet, és emiatt a kosár már nem dobható olyan pontosan.

A két következő típust több gyártó is készíti. Ezek a kosarak olcsóbbak, mert nagy részük műanyag. Kevésbé tartósak, előfordult már, hogy lepattant belőlük egy darab, vagy elrepedtek horgászat közben, ha nekiütődtek valaminek. Mindenestre némi átalakítással igazán hatékony eszköz lehet belőlük!

Ha az ólmot nem is lehet kicserélni benne, egy gubancgátló cső beiktatásával sokkal jobbá tehető ez a kosár. Picit vékonyabb csövet kell keresni, elsőre ez nem biztos, hogy sikerül, de ha megvan a megfelelő, akkor az gond nélkül átmegy a kosár közepén.

 

A cső két végét kiperemezem az öngyújtó segítségével és végül egy kevés pillanatragasztót teszek az illesztésekhez. El is készült ez a típus.

(Forrás: haldorado.hu / kép: pixabay.com)