Jump to content

Swinger-körkép

2021. 06. 18. 12:06

Ma már rengeteg különböző típusú swinger található a piacon, de hogy ezek valójában miben is különböznek, és hogy melyiket milyen helyzetben ajánlott használni, arról már lényegesen kevesebb információ található. Ebben az írásban összegyűjtöttem a Carp Academy swingereinek javát, melyekből több típust jómagam is szívesen használok.

CARP ACADEMY Illuminated swinger
Az Illuminated Swinger remek minőségén kívül a kedvező árával is magára irányítja a figyelmet. Ez egy merevkaros swinger, melyen a 42 grammos súly mozgatásával növelhetjük vagy csökkenthetjük a zsinórra gyakorolt ellenállást. A swinger műanyag tartórészébe beépített rugóval változtathatjuk a swinger erőhatását a zsinórra. Viharos szélben hatalmas segítséget jelent a feszesre állított swinger, gyorsan egyenesbe hozza a zsinórt. A zsinórcsiptetőt is tetszés szerint állíthatjuk zsinórunk vastagságának megfelelően. A swingerfejbe építettek egy LED-et is, mely kapás esetén világít, persze előtte csatlakoztatni kell a kapásjelzőhöz.

CARP ACADEMY Sensor Swinger
A Sensor Swinger egy merevkaros swinger, melyen a 42 grammos súly mozgatásával növelhetjük vagy csökkenthetjük a zsinórra gyakorolt ellenállást. Főleg az ejtős kapások érzékelésében van nagy szerepe. A swinger műanyag tartórészébe beépített rugóval változtathatjuk a swinger erőhatását a zsinórra. Viharos szélben hatalmas segítséget jelent a feszesre állított swinger, gyorsan egyenesbe hozza a zsinórt. A swingerfejbe építettek egy LED-et is, mely kapás esetén világít, persze előtte csatlakoztatni kell a kapásjelzőhöz. Ezenkívül a swingerfejbe világítópatron is helyezhető.CARP ACADEMY Swinger Dropper
Napjainkban igen népszerűek a különböző láncos kapásjelző alkalmatosságok. Ezek nagy előnye, hogy az óvatos halak érzékeny kapásait jobban prezentálják felénk. Ebből adódóan kiváló választás ez a típus, ha rövid távolságra horgászunk! A Carp Academy Swinger Dropper esetében teljesen lágy kialakítású az összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, aminek előnyeit az ejtős kapások során fogjuk nagyra értékelni!

(Forrás: haldorado.hu / kép: pixabay.com)