Jump to content

Horgászok pácban

2017. 10. 21. 07:45

Sok volt a szabálytalankodó horgász szeptemberben is a Balatonnál. Huszonkilenc alkalommal intézkedtek a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. halőrei, a szabálytalankodók különböző vétségek miatt várhatják a hatóság határozatát – írja honlapján a halgazdálkodási társaság.

A klasszikusnak mondható őszi horgászszezon kezdetén sokan feledkeztek meg arról, hogy a horgászathoz elengedhetetlen engedélyeket beszerezzék. Tizenketten gondolták azt, hogy a horgászfogáshoz nincs szükség ilyesféle okmányokra.

Akadtak azonban hiányosságok azoknál is, akik rendelkeztek ugyan engedélyekkel, ám nem vezették a fogási naplót. Négy horgász bukott le így. Öt esetben találkoztak a halőrök olyanokkal, akik három botot használtak egyidőben az áhított siker reményében, további ketten hagyták figyelmen kívül, hogy turista jeggyel mindössze egy botot használhatnak halfogásra.

Egy- egy alkalommal került elő a jegyzőkönyv őrizetlenül hagyott horgászkészség és méreten aluli ponty okán és volt olyan horgász is, aki tiltott helyen szeretett volna halat fogni annak ellenére, hogy a Sajkodi- öböl köztudottan nem tartozik a horgászható partszakaszok közé.

Minden hónapban akadnak olyanokkal, akik – bár kiváltják a behúzós területi jegyet – nem jelentkeznek be a bojlizás megkezdése előtt. Ez az „elfelejtett” művelet is büntetést von maga után. Az, aki kiváltja az általánosnál drágább jegyfajtát valószínűleg tisztában van a szabályokkal: aki behúz, nem viheti el a megfogott halat. Nem nehéz hát kitalálni a feledékenység okát- írja a balatonihal.hu.

(Forrás: hirbalaton.hu)