Jump to content

A hajóroncsoknál lapulhatnak az igazán nagy halak

2018. 01. 14. 10:56

Eleinte leginkább a kereskedelmi horgászok próbálkoztak hajóroncsok felett pecázni, ám manapság már a hobbi-horgászok is előszeretettel látogatják ezeket a helyeket. A tengerparthoz közeliek mondhatni le lettek rabolva, szóval az igazán kiemelkedő eredményért akár kilométereket is hajóznunk kell.

Hajóroncs feletti horgászat? Az meg miféle?

Nos, ez tipikusan az az eset, amikor szó szerint kell értelmezni az elnevezést. Az interneten kutakodva hamar rá lehet találni a legnépszerűbb hajóroncsokra, viszont az igazán nagy fogások a kevésbé ismerteknél vannak értelemszerűen. Ezek felkutatásához egy radarra mindenképp szükség van.

Milyen halakat lehet fogni ezeken a helyeken?

Leginkább tengeri angolnát, gadóchalat, sávos tőkehalat, illetve szimpla tőkehalat. Ritkább esetben fekete keszeg, kutyahal, makréla, szénhal, rája, valamint rombuszhal is akadhat a horgunkra.

Néhány hasznos tipp

  1. Mivel egy roncs felett (vagy benne) fog lógni a felszerelés, így nagy az esélye annak, hogy valamibe beleakad a horog, és ilyenkor 99,9 százalék, hogy vághatjuk el a zsinórt.
  2. A felszerelések mellett ne felejtsünk el elegendő ruhát magunkkal pakolni, hiszen a nyílt tengeren gyakran kiszámíthatatlan az időjárás.
  3. Mivel valószínűleg mélyre eresszük be a botot, így érdemes sodrott zsinórt alkalmazni
(Forrás: orsoesbot.hu)