Jump to content

Médiakampány a horgászturizmus fejlesztéséért

2018. 01. 30. 04:13

Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere konzultációt kezdeményezett helyi társadalmi csoportokkal, gazdasági szereplőkkel és civil szervezetekkel Hódmezővásárhely 2018-as költségvetésének összeállításának tárgyalása előtt. A tárgyalások eredményéről csütörtökön tájékoztatta a sajtó munkatársait. Elmondta: Hódmezővásárhely önkormányzata és ezek a szervezetek egyaránt Hódmezővásárhelyért és a hódmezővásárhelyiekért dolgoznak.

Az elmúlt 2 és fél hét során Hegedűs Zoltán alpolgármester a helyi társadalmi csoportokkal, gazdasági szereplőkkel, civil szervezetekkel tárgyalt a 2018-as költségvetés összeállítása előtt. Legutóbb a horgász egyesületek képviselőivel beszélte meg az alpolgármester, kinek, mire lenne szüksége.

„Az utóbbi időben egyre több vidéki és külföldi horgász jár Vásárhelyre és környékére. Felmerült, hogy a horgászturizmus fejlesztéséért indítsunk közösen médiakampányt. Ez újabb munkahelyeket teremtő eszköz lehet. A Dobó Ferenc horgászegyesület azért keresett meg, mert vízhez szeretne jutni, ugyanis ők az egyetlenek, akik nem rendelkeznek horgászvízzel. Az ügyben ma egyeztettem és jó reményeket látok rá, hogy megoldódik a probléma” – tájékoztatott Hegedűs Zoltán.

Az alpolgármester elmondta: a konzultációk során néhány esetben programok is születtek. Az olvasókörök épületeinek felújítását, mintegy 400 millió forintból 2018 őszétől fogják elkezdeni. A magánpraxissal rendelkező háziorvosok esetében pedig egy rendelő-felújítási program veszi kezdetét. A cél az, hogy Hódmezővásárhely összes orvosi rendelője megújuljon.

„Egy 5 millió forintos programot indítunk a házi kedvencek ivartalanításának támogatására. Ez az állatvédő egyesületek javaslata, hiszen Nyugat-Európában az a tapasztalat, hogy így lényegesen csökkenthető a szaporulat és a kóbor állatok száma. Ezen kívül egy állatvédelmi járőrszolgálat indítását is tervezzük” – mondta Hegedűs Zoltán.

Az alpolgármester beszámolt arról is, hogy a fenntartókkal történt egyeztetés után az fogalmazódott meg, hogy nem csak az állami tulajdonban lévő iskolákat, óvodákat kellene felújítani, ezért egy közös programot indítanak, aminek az a célja, hogy 2-3 éven belül Hódmezővásárhely összes iskolája és óvodája megújuljon.

„Egy hatvan millió forintos sporttámogatási alapot hozunk létre, amelyet a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány fog kezelni, ide lehet majd pályázatokat beadni”– fejtette ki Hegedűs Zoltán.

Tárgyalás folyt a gazdák képviselőivel is. Ezen a konzultáción felmerült a külterületi közútrendszer fejlesztése, a közbiztonság további javítása a tanyás térségekben és a helyi védjegy létrehozása is. Illetve a vállalkozókkal is történtek egyeztetések. Szinte minden munkaadó arról számolt be, hogy a szakképzett munkaerő hiányával küzdenek. Különböző ötletek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy ezen hogyan lehetne segíteni. Szinte minden területen hiány van, és minden szakmában azonnal fel tudnának venni munkavállalókat. Megoldásként az merült fel, hogy a bérek emeléséhez a helyi adók csökkentésével tudna hozzájárulni az önkormányzat.

(Forrás: promenad.hu / pixabay.com)