Jump to content

Maconka-tó

2020. 12. 15. 11:38

Maconka elég terhelt a foglalható helyek szempontjából, gyakorlatilag folyamatosan nagy nyomás alatt van a víztározó, így mi is csupán egy bő kétéjszakás horgászatra tudtunk készülni, amire az egyes sziget középső részén kaptunk lehetőséget. A rendelkezésre álló idő rövidsége miatt úgy gondoltam, hogy teljes mértékben a partról fogjuk megoldani a horgászatot, beleértve az etetést is.

A tó térképét alaposan megvizsgáltuk és úgy döntöttünk, hogy 105 méteren fogjuk kialakítani az etetésünket, amelyet Spombbal fogunk megetetni. A távolságmérő rudak segítségével ki is akasztottuk az etető botok zsinórklipszét, és megkezdődhetett a csalogatóanyag bejuttatása. Az okozott egy kis fejtörést, hogy ebben a kellemes őszi időben melyik irány lesz a jobb, de mi némi tanakodás után a fűszeres vonal mellett tettük le a voksunkat, így a C21 Fűszeres Kolbász bojlit választottuk alapnak, amelyet tovább turbóztam némi Főtt Tigrismogyoró Mixszel és azonos ízű C6 pellettel.

A C21 bojlicsalád nagyon közkedvelt a kínálatunkban – ennek két fő oka van: nagyon kedvező az ára, és a halak is eléggé kedvelik. Eredendően négy ízben készült és két kiszerelésben, egy kisebb, 900 grammos és egy gazdaságosabb, 2500 grammos kivitelben. Ehhez társult be a 2020-as évtől a Fokhagyma & Mandula ízesítés. A horgászok annyira megkedvelték a C21 bojlicsaládot, hogy úgy gondoltuk, 2021-re tovább szélesítjük e kínálatot. Először is érkezik egy 1,5 kg-os kiszerelés, amely vödörben kapott helyet, és tettünk mindegyik mellé egy flakon aromát azonos ízesítésben, amivel tovább fokozhatjuk a hatékonyságot. Ez a vödrös kiszerelés 2021-től minden eddig megjelent ízben elérhető lesz a családon belül, sőt! Érkezik kettő új típus is, az egyik nagy személyes kedvencem, a Tigrismogyoró, és ami nagyon hiányzott a palettáról, az Amur.

Miután bejuttattuk a helyére a kellő mennyiségű csalogatóanyagot, kimértük pontosan a többi boton is a távolságot, amelyet zsinórjelölő filc segítségével megjelöltünk. A túlparton kinézett fix pont megfelelő iránymutatónak bizonyult, a távolság pedig adott volt. Nem minden esetben horgászom ilyenkor kizárólag az etetésemet, próbálom annak picit a környékét is felderíteni egy nagyjából tíz méteres sugarú körben, mert sokszor eredményesebb kicsit túldobni az etetésen egy ilyen intenzíven terhelt tavon, mint az etetés közepét horgászni.

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)