Jump to content

Kerek-tó

2021. 04. 17. 06:37

Budapesttől mindössze kb. 50 percnyire található a Vasas HE kezelésében lévő, 5,9 ha kiterjedésű Kerek-tó, aminek formája cseppet sem mondható kereknek, és itt aztán egyáltalán nem érezhetjük magunkat pestiesen szólva „kocka tavi” horgásznak.

A tó maga egy rendkívül természetes közegben bújik meg az Esztergom „kapujában” található Búbánatvölgyben. Legyen szó akár egy családdal tervezett ebéd utáni kirándulásról vagy barátokkal töltött bográcsozásról az ősrégi fák lombkoronái alatt, ezt bármely ide látogató megteheti. Persze a horgászok is megtalálhatják itt számításukat, ugyanis a folyamatos telepítéseknek és súlykorlátozásoknak köszönhetően szép számmal akadhat horogra pontyból, amurból testesebb darab, de akár a kiemelt csukaállományból is nagy eséllyel összeakadhatunk néhány szebb példánnyal.

Felszerelés
Horgászbot terén a választásom ezúttal a By Döme Team Feeder Royal Method Carp sorozat 2 tagjára esett, amik közül a 360-as verzióval a rövid távot, míg a 390-es hosszúságú bottal az akár 90 méteres távot is gond nélkül és igen nagy pontossággal meg tudtam horgászni. A botokkal egymást tökéletesen kiegészítve alkottak összhangot a Fine Carp 5000 illetve 6000-es orsók, melyek dobjára 22-es Black Feeder zsinórokat csévéltem.

Csalogatóanyagok
Úgy gondolom, hogy a jól megválasztott etetőanyag már fél siker, de ennek megtalálása egy ismeretlen víz esetében igen nehéz kérdés. Éppen ezért a számomra már sok esetben bizonyított halas Maximum Green etetőanyagot, valamint egy igen egyedi karakterisztikájú kukoricás anyagot kevertem, ami BlendeX Ananász + Banán ízesítésű alapból és fél flakon FermentX Tejsavas Ananász Concentrate adalékból állt. Ezt a keveréket tovább dúsítottam a későbbiek folyamán szintén tejsavas ananászos Roppantott Mag Mixszel, de csak ha a halak úgy kívánták.

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)