A negyedik alkalommal megrendezett harcsapaprikás-főzésre 111 csapat jelentkezett, amelyeknek két-két kilogramm filézett harcsából kell majd a Tisza-parton felállított sátoroknál, szabadtűzön tejfeles harcsapaprikást készíteniük.
A halfogyasztás népszerűsítésére évente két nagy rendezvényt szerveznek: júliusban halászlé-, szeptember első szombatján pedig harcsapaprikás-fesztiválra várják az érdeklődőket. Az idén kilencedik alkalommal megtartott halászléfesztiválon hatezer adag étel talált gazdára.
A szombati főzőversenyről szólva Szalai János, a halászcsárda vezetője elmondta, hogy az ország egész területéről jelentkeztek csapatok, van olyan munkahely, ahonnan 50 tagú csapat érkezik.
A harcsapaprikás-fesztiválon a főzőverseny mellett családi és gyerekprogramok, népművészeti és kirakodóvásár, valamint zenés programok is várják a közönséget a csegei Tisza-parton.