Jump to content

Többezren a Süllőfesztivál első napján a szigligeti strandon

2017. 10. 29. 07:47

Elengedhetetlen, hogy ne egy szezonos Balatonról beszéljünk, fontos, hogy mindenki megtalálja ilyenkor is a tavat. Ne csak a nyári, hanem az őszi, téli és tavaszi idegenforgalmi szezont is erősítsük annak érdekében, hogy a turizmusból élőknek legyen jövőképük.

Erről beszélt Balassa Balázs polgármester a 12. süllőfesztivál szombati megnyitó ünnepségén a strandon. Megköszönte a munkáját a programot szervező helyi turisztikai egyesületnek, a kiállítóknak, valamint mindazoknak, akik azon dolgoznak, hogy a vendégek minél több élménnyel gazdagodjanak. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a turisták mindig jó érzéssel távozzanak és visszatérjenek a tóhoz.

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke szerint bár a nyári szezon véget ér augusztus huszadikán, de meg lehet teremteni azokat a programokat, amelyek ide csábítják a vendégeket ősszel és télen szintén.

-Ez a rendezvény is ezt bizonyítja, hiszen az egyik legnagyobb balatoni eseménnyé nőtte ki magát az eltelt idő alatt. A turizmus fontos ágazat a kormány számára, tíz százalékát adja a GDP-nek. A kormány a következő évtizedben ezt 16 százalékra növelné ilyen rendezvényekkel, mint a Süllő fesztivál. Különféle gasztronómiai mutatványokra lesz ehhez szükség, remélem, a nyugat-balatoni régió is nagyszerű turisztikai látványosságokban lesz gazdag a következő években – mondta az alelnök.

Rig Lajos országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a környező falvak és azok vezetői egyaránt keresik a kiugrási pontokat, hogy miként lehet színesebbé tenni a közösség és vendégei életét.

(Forrás: veol.hu / pixabay.com)